Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Ispitana petorica osumnjičenika

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska dostavila je Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru kaznenu prijavu protiv pet hrvatskih državljana i to dvojice 23-godišnjaka, dvojice 26-godišnjaka i jednog 30-godišnjaka zbog osnovane sumnje da su počinili više kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju. (30. 5. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da su od studenog 2013. godine do travnja 2014. godine na području Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije; u namjeri pribavljanja nepripadne imovinske koristi; zlouporabili povjerenje građana koji su nudili na prodaju krupnu stoku (bikove, junad i telad) te s njima usmeno dogovorili kupoprodaju stoke, neistinito navodeći da će stoka biti plaćena u određenom vremenu putem žiro računa trgovačkog društva za koje su ugovorili kupoprodaju. Za isporučenu stoku oštećeni su u ime svojih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva izdavali račune trgovačkim društvima u čije ime su osumnjičene osobe otkupljivale stoku, a koji do danas nisu plaćeni.
Nakon primitka kaznene prijave u državnom odvjetništvu je provedena dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika, a državno odvjetništvo je nastavilo sa provođenjem dokaznih radnji po dovršetku kojih će uslijediti državnoodvjetnička odluka.
Do sada je jedanaestero oštećenika podnijelo kaznene prijave, a visina prouzročene štete kreće se od 2.500,00 do 47.000,00 kuna. U navedenim kupoprodajnim odnosima pojavljuju se novoosnovana jednostavna društva s ograničenom odgovornošću bez imovine.