Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Podignuta optužnica protiv 37-godišnjaka zbog teškog ubojstva iz koristoljublja

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela teško ubojstvo iz koristoljublja iz čl. 111. st. 1. toč. 34. i kaznenog djela krivotvorenja iz čl. 278. Kaznenog zakona. (23. 7. 2014.)
Okrivljeniku se optužnicom stavlja na teret da je noću 23./24. travnja 2014. provaljivanjem ušao u obiteljsku kuću u Garešnici i u spavaćoj sobi zatekao 68-godišnju oštećenicu te ju; u namjeri da je liši života i tako dođe do njenog novca i vrijednih stvari; udario snažno dva puta točno neutvrđenim predmetom u glavu, nanijevši joj teške i po život opasne ozljede uslijed kojih je oštećenica preminula 26. lipnja 2014.
Okrivljenika se tereti da je nakon prethodno opisanog djela ušao u dnevni boravak iz kojeg je uzeo dva mobitela, ključeve osobnog vozila Opel astra, bankovne i kreditne kartice oštećenice s pripadajućim PIN brojevima pomoću kojih je na bankomatima u Bjelovaru, Križevcima i Čakovcu s njenog računa podigao novac (ukupno 23.000,00 kuna), dok je iz garaže otuđio osobno vozilo marke Opel astra na koje je postavio nepripadajuće registarske oznake i takvo ga vozio.
U optužnici je predloženo da se okrivljeniku produlji istražni zatvor, koji mu je na prijedlog državnog odvjetništva odredio sudac istrage, ocijenivši da u konkretnom slučaju postoji opasnost od bijega, kao i opasnost od ponavljanja kaznenog djela.