Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Podignuta optužnica protiv 49-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih stvari

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je nakon dovršene istrage podiglo optužnicu protiv 49-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 110. u vezi čl. 37. KZ-a i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih stvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (25. 11. 2014.)
Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 1. travnja 2014. u ugostiteljskom objektu u Slatini; nakon verbalne prepirke s oštećenim 49-godišnjim T. P., a u cilju da ga liši života; otišao svojoj kući i uzeo pištolj kojeg je neovlašteno nabavio i posjedovao, te se vratio u lokal i prišao stolu za kojim je sjedio oštećenik. Tereti ga se da se ponovno počeo prepirati s oštećenikom i da je tijekom prepirke uperio pištolj prema njemu, umetnuo streljivo iz spremnika u cijev i na udaljenosti od dva metra od oštećenika povukao okidač, no stjecajem okolnosti streljivo nije mogao ispaliti.