Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru
Podignuta optužnica protiv 54-godišnjaka zbog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode i razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1961.) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 3. Kaznenog zakona i kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. KZ-a. (30. 12. 2015.)

Optužnicom mu se stavlja na teret da je 10. listopada 2015. u Pitomači; s ciljem da se materijalno okoristi; znajući da 77-godišnjakinja živi sama u kući, ušao u njezinu kuću, snažno ju udario tražeći od nje novac te mu je ona u strahu i predala 300,00 eura i 800,00 kuna. Okrivljenika se tereti da je potom; s ciljem zadovoljavanja svog spolnog nagona iako svjestan da time kod oštećenice zbog njezine životne dobi može izazvati posljedice opasne po život; nad njom nasilno obavio sa spolnim odnosom izjednačenu radnju, pri čemu joj je u cilju savladavanja njenog otpora zadao više ozljeda koje su kod nje izazvale psihičku traumu koja je dovela do njene smrti.
Na prijedlog ovog državnog odvjetništva vijeće Županijskog suda u Bjelovaru je okrivljeniku produljilo istražni zatvor prihvativši prijedlog i ocijenivši da u konkretnom slučaju i dalje postoji opasnost od ponavljanja kaznenog djela.