Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Održan stručni skup državnoodvjetničkih dužnosnika građansko-upravnih odjela

Rad državnoodvjetničkih dužnosnika u građansko-upravnim odjelima državnih odvjetništava važan je i značajan za ukupni rad državnoodvjetničke organizacije i za percepciju rada državnoodvjetničke organizacije, istaknuo je Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić u završnom obraćanju prilikom zatvaranja ovogodišnjeg stručnog skupa građansko-upravnih odjela, dodavši kako su to pokazala i zanimljiva izlaganja na aktualne teme. (7. 11. 2018.)

Ovogodišnji stručni skup građansko-upravnih odjela državnih odvjetništava održan je od 4. do. 6. studenog u Šibeniku i po petnaesti put okupio je državne odvjetnike i zamjenike državnih odvjetnika kako bi raspravili teme vezane uz postupanje po zakonima iz njihove nadležnosti. Gost drugog dana skupa bio je sudac i voditelj građanskog odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske Damir Kontrec koji je izlagao na temu "Postupak osnivanja, obnove i dopune zemljišnih knjiga i pojedinačni ispravni postupak".
Daljnja izlaganja su se odnosila na postupanje po Zakonu o poljoprivrednom zemljištu i Zakonu o šumama, te Zakonu o koncesijama i Zakonu o upravljanju državnom imovinom, kao i na ovlasti državnog odvjetništva prema Zakonu o državnom odvjetništvu. Tijekom dvodnevnog skupa bilo je govora o izvanrednim revizijama, zahtjevima za izvanredno preispitivanje zakonitosti pravomoćne odluke i postupanju u predmetima radi zaštite okoliša. Govorilo se i o rješavanju imovinskopravnih odnosa na autokampovima te o imovinskopravnim zahtjevima Republike Hrvatske kao oštećenice u kaznenim postupcima.

DORH_GUO_1.jpg

DORH_GUO_2.jpg

DORH_GUO_3.jpg

DORH_GUO_4.jpg

DORH_GUO_5.jpg