Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Održan sastanak Glavne državne odvjetnice sa državnim odvjetnicima i ravnateljicom USKOK-a

Rezultati rada u 2020. godini i upute glede izrade pisanih izvješća za 2020. godinu bili su glavna tema radnog sastanka održanog 11. veljače 2021. u Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske na kojem je Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek okupila sve županijske državne odvjetnike i ravnateljicu Uskoka te općinske državne odvjetnike iz četiri veća općinska državna odvjetništva. (12. 2. 2021.)
Tijekom sastanka su razmatrani odnosi državnog odvjetništva s javnošću i medijima te je Glavna državna odvjetnica zatražila od državnih odvjetnika aktivnu komunikaciju s medijima radi prezentacije rada državnog odvjetništva i stvaranja pozitivne percepcije javnosti.
Glavna državna odvjetnica Hrvoj-Šipek zatražila je od državnih odvjetnika da obrate posebnu pozornost na postupanje u predmetima prijavljenog spolnog uznemiravanja kako u pravnim osobama tako i u državnim odvjetništvima, odnosno pažljivost i zaštitu prijaviteljice ili prijavitelja.
Sastanku su prisustvovali i voditelji Kaznenog i Građansko-upravnog odjela DORH-a Darko Klier i Jozo Jurčević radi razmatranja rada tih dvaju odjela u 2020. godini.