Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske dodijeljena Povelja Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek primila je Povelju za uspješnu suradnju DORH-a i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta koju joj je uručila dekanica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izv. prof. dr. sc. Snježana Sekušak-Galešev. (11. 9. 2020.)

Predaji Povelje prisustvovali su predavači u provedenoj edukaciji izv. prof. dr. sc. Neven Ricijaš i zamjenica Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske Mirta Kuharić te voditelj kaznenog odjela DORH-a Darko Klier.
Povelja je priznanje suradnji Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u projektu edukacije državnih odvjetnika za mladež i stručnih suradnika izvanpravne struke u državnim odvjetništvima koja je provedena od studenog 2018. do rujna 2020. godine, ali i cjelokupnoj dosadašnjoj uspješnoj suradnji koja se do sada odvijala kroz mentoriranje studenata u okviru njihove prakse kod stručnih suradnika izvanpravne struke u općinskim državnim odvjetništvima.
Edukaciju je kroz tri grupe prošlo ukupno 115 polaznika, odnosno 95 državnih odvjetnika za mladež i 20 stručnih suradnika kroz pet tematskih blokova (adolescencija i problemi u ponašanju djece i mladih, maloljetničko pravosuđe i kriminologija delinkvencije mladih, procjena maloljetnih počinitelja kaznenih djela, komunikacijski aspekti rada s maloljetnim počiniteljima kaznenih djela i pravni aspekti rada s maloljetnim počiniteljima kaznenih djela) te je u potpunosti zadovoljila potrebu za znanjima kojima moraju vladati državni odvjetnici za mladež propisanim člankom 38. Zakona o sudovima za mladež (s područja kriminologije, socijalne pedagogije, psihologije mladih i socijalnog rada za mlade). 
U organizaciji edukacije su, uz Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet sudjelovali UNICEF-Ured za Hrvatsku i Pravosudna akademija.

DORH_ERF.jpg