Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske posjetila državna odvjetništva u Sisku

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek te voditelji Kaznenog odjela i Građansko-upravnog odjela DORH-a Darko Klier i Jozo Jurčević obišli su u ponedjeljak, 11. siječnja 2021. Županijsko državno odvjetništvo u Sisku i Općinsko državno odvjetništvo u Sisku, odnosno prostore tih odvjetništava nakon potresa koji su krajem prosinca 2020. godine pogodili Sisak i područje Sisačko-moslavačke županije. (12. 1. 2021.)

Glavna državna odvjetnica i voditelji odjela sastali su se sa županijskom državnom odvjetnicom u ŽDO-u Sisak i općinskom državnom odvjetnicom u ODO-u Sisak te su se tijekom razgovora upoznali sa stanjem zgrade u kojima su smještena oba državna odvjetništva, oštećenjima i uvjetima rada nakon potresa.
Zgrada koju koristi državno odvjetništvo zajedno sa prekršajnim odjelom Općinskog suda u Sisku nije oštećena i može se koristiti, a prilikom potresa je došlo do rušenja i oštećenja namještaja.
U ovim teškim trenucima izražena je potpora i pomoć državnoodvjetničkim dužnosnicima i službenicima te namještenicima kojima nemir u privatnom i poslovnom životu unose daljnja stalna podrhtavanja tla na tom području.