Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Dopuna priopćenja od 22. studenog 2012.

U svom obraćanja Vijeću Sigurnosti Ujedinjenih Naroda od 5. studenog 2012. Glavni tužitelj Ureda tužiteljstva Međunarodnog kaznenog tribunala za bivšu Jugoslaviju Serge Brammertz je, između ostalog, naveo da je postojanje zločina tijekom postupaka protiv Ante Gotovine i Mladena Markača "dokumentirano", pozvavši istodobno na nastavak borbe protiv nekažnjivosti. (13. 12. 2012.)

Time je potvrdio da su točna saznanja Državnog odvjetništva Republike Hrvatske kako Ured tužiteljstva Međunarodnog kaznenog tribunala za bivšu Jugoslaviju u Den Haag-u posjeduje dokaze u vezi ratnih zločina počinjenih tijekom i nakon VRA Oluja, u vezi čega je, kako je to i ranije priopćeno, 21. studenog 2012. zatražena dostava materijala iz tog predmeta.
Kako iz Ureda tužiteljstva Međunarodnog kaznenog tribunala za bivšu Jugoslaviju nije dostavljen odgovor, to je preko Časnika za vezu Državnog odvjetništva i Ureda tužiteljstva Međunarodnog kaznenog tribunala za bivšu Jugoslaviju postavljen upit o tome kad će biti postupljeno po zahtjevu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske za dostavom cjelokupnih materijala sudskog i tužiteljskog dijela spisa u predmetu tog Ureda protiv Ante Gotovine, Mladena Markača i Ivana Čermaka te je na upit najavljena dostava tijekom siječnja 2013. godine.