Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Dopuna priopćenja od 24. siječnja 2012. – Nastavlja se rad na otkrivanju počinitelja kaznenog djela ratnog zločina u Dvoru na Uni

Radi otkrivanja nepoznatih počinitelja kaznenog djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog u Dvoru na Uni, 24. siječnja 2012. smo priopćili o radnjama međunarodne pravne pomoći ispitivanja četvorice bivših pripadnika danskih mirovnih snaga Ujedinjenih naroda. (14. 12. 2012.)

Priopćujemo kako će 17. prosinca 2012. na Gradskom sudu u Kopenhagenu biti ispitano još dvoje pripadnika danskog bataljuna Mirovnih snaga Ujedinjenih naroda koji su 8. kolovoza 1995. boravili u kampu u Dvoru na Uni u vrijeme kad su nepoznati počinitelji u vojnim odorama u prostorijama škole i ispred škole ubili dvanaest civila, većinom mentalno ili tjelesno hendikepiranih osoba.
Ispitivanju svjedoka će prisustvovati Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić i Glavni tužitelj Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije Vladimir Vukčević koji će, uz to, održati radni sastanak te razmotriti dosadašnji rad na predmetima ratnih zločina i razgovarati o daljnjoj suradnji te njenom unaprjeđenju.