Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
DORH ne raspolaže ni jednom slikom supruga Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske

Zidovima zgrade Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) u Gajevoj ulici u Zagrebu ne dominiraju slike supruga Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek, već slike dugogodišnjeg zamjenika Glavnog državnog odvjetnika, umirovljenog 2012. godine, Petra Pulišelića koji ih je poklonio Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske. (16. 8. 2021.)

Slijedom navedenog, nije točna informacija objavljena u jednom tjedniku da zidovima zgrade Državnog odvjetništva Republike Hrvatske (DORH) u Gajevoj ulici u Zagrebu dominiraju slike supruga Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske Zlate Hrvoj-Šipek.
Uvidom u popis inventara Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, odnosno slika iz 2020. godine i 2019. godine, utvrđeno je kako među 86 slika nema ni jedne koju bi naslikao Miroslav Šipek, suprug Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske. 
Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske u svom sadašnjem uredu ima tri slike koje je imala i u prethodnom uredu. Navedene slike su njeno privatno vlasništvo i nisu na prodaju te time ne predstavljaju nikakav sukob interesa.
Ujedno, Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske od 1. srpnja 2021. ne živi u državnom stanu na koji je imala pravo budući da je došlo do promjene okolnosti u odnosu na stambeno pitanje, a što je pravovremeno evidentirano u imovinskoj kartici Glavne državne odvjetnice Republike Hrvatske.