Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Pohvaljena dosadašnja dobra suradnja državnih odvjetništava

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek, Ravnateljica Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Vanja Marušić i voditelj Kaznenog odjela Državnog odvjetništva Republike Hrvatske te Glavni državni odvjetnik Republike Slovenije Drago Šketa i voditeljica Specijaliziranog državnog odvjetništva Darja Šlibar te suradnici održali su svoj prvi zajednički sastanak na kojem je pohvaljena dosadašnja dobra suradnja između državnih odvjetništava Hrvatske i Slovenije. (16. 9. 2021.)

Sudionici sastanka, održanog u dvorcu Otočec, istaknuli su izvrsnu suradnju između USKOK -a i Specijaliziranog državnog tužiteljstva Republike Slovenije te su izrazili su spremnost za daljnje unaprjeđenje suradnje sudjelovanjem u zajedničkim stručnim sastancima i razmjenom dobrih praksi između tužitelja obje zemlje.
Sudionici sastanka razmotrili su pitanja kaznenih djela koja su u porastu u obje zemlje te su se dotakli i nadolazećeg Savjetodavnog foruma glavnih državnih tužitelja koji će se održati u listopadu 2021. godine u Haagu.

Sastanak_1_16092021.jpeg

Sastanak_2_16092021.jpeg