Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Održan seminar "Djelatnosti državnog tužiteljstva Ruske Federacije i Državnog odvjetništva Republike Hrvatske u okviru suzbijanja korupcije"

U sklopu realizacije Programa suradnje između Državnog odvjetništva Republike Hrvatske i Generalnog tužiteljstva Ruske Federacije koji je sastavljen u cilju provedbe Memoranduma o suradnji sklopljenog u siječnju 2012. godine, tužitelji iz Ruske Federacije Yury Yurjevich Semin i Andrey Vasilyevich Onufrienko su došli u radnu posjetu Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske i Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. (17. 10. 2013.)

Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Mladen Bajić otvorio je navedeni seminar na kojem su razmijenjena iskustva u suzbijanju korupcije u Ruskoj Federaciji i Republici Hrvatskoj. Na seminaru su sudjelovali zamjenici Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske, ravnatelj USKOK-a Dinko Cvitan i njegovi zamjenici. Sudionici seminara su razmotrili zakonodavne i institucionalne okvire suzbijanja korupcije, dosadašnjoj međunarodnoj suradnji i načinima njenog unaprjeđenja u budućem radu.

Ruska federacija, 17. 10. 2013..jpg