Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Radni sastanci Glavne državne odvjetnice sa županijskim i općinskim državnim odvjetnicima

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek donijela je odluku o obilasku županijskih i općinskih državnih odvjetništava te Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i održavanju radnih sastanaka sa ravnateljicom USKOK-a i županijskim i općinskim državnim odvjetnicima te voditeljima kaznenih i građansko-upravnih odjela i odsjeka u tim državnim odvjetništvima, radi upoznavanja s organizacijom rada državnih odvjetništava u uvjetima uzrokovanim koronavirusom te potresom u zagrebačkim državnim odvjetništvima, kao i o problemima i otvorenim pitanjima u radu i postupanju državnih odvjetništava. (21. 9. 2020.)

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek ovakvu je odluku donijela budući da zbog aktualne epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom nije moguće organizirati i održati stručne skupove i sastanke koji se svake godine održavaju i pritom okupljaju više od stotinjak sudionika, a predstavljaju važan dio u profesionalnoj edukaciji dužnosnika i razmjeni prakse kako u konkretnim predmetima tako i u pojedinim pravnim područjima.
Uz Glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek u navedenim sastancima sudjeluju prvi zamjenik Glavne državne odvjetnice Dubravko Palijaš i zamjenici Glavne državne odvjetnice Darko Klier (voditelj kaznenog odjela DORH-a) i Jozo Jurčević (voditelj građansko-upravnog odjela DORH-a). 
Sastanci su dosad održani u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu i u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu te danas u USKOK-u, dok će se sastanci sa predstavnicima ostalih županijskih državnih odvjetništava i općinskih državnih odvjetništava održati prema rasporedu, zaključno sa 5. listopadom 2020.