Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Objave u medijima i na društvenim mrežama jednostrano i neistinito informiraju javnost

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske i tadašnji Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske te Etičko povjerenstvo još su 2015. godine upoznati s informacijama o Ugovoru o doživotnom uzdržavanju sklopljenog između Ante Mandića iz Osijeka s jedne strane, i Davora Petričevića, županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku, i njegove supruge Jasminke Sinčić-Petričević s druge strane. (26. 3. 2021.)

Na temelju zaprimljenog očitovanja Davora Petričevića i popratne dokumentacije koja je uključivala spomenuti Ugovor i pravomoćna porezna rješenja te sudska rješenja zaključeno je da nema osnove za postupanje Etičkog povjerenstva Državnog odvjetništva jer se radi o imovinsko-pravnom odnosu o čemu je tada vođen parnični postupak, a što je Etičko povjerenstvo utvrdilo na sjednici održanoj 15. rujna 2016.

Jednostrane objave u medijima i na društvenim mrežama, bez prethodne provjere druge strane kako to nalažu novinarska profesionalna načela, ne doprinose potpunom i točnom informiranju javnosti.