Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Živani Beroš Dodig i Sandi Pavlović Lučić te Lendi Pezzi dodijeljena državnoodvjetnička priznanja za osobit rad u 2017. godini

Osobito stručan rad i najviša razina postupanja te doprinos ugledu državnoodvjetničke organizacije glavna su obilježja u obrazloženjima državnoodvjetničkih priznanja koja su ove godine dodijeljena županijskoj državnoj odvjetnici u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku Živani Beroš Dodig i zamjenici županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku Sandi Pavlović Lučić za rad u kaznenom predmetu ratnih zločina te zamjenici županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu Lendi Pezzi za rad u građansko-upravnom predmetu. (28. 5. 2018.)

Državnoodvjetnička priznanja dodijeljena su na početku ovogodišnjeg savjetovanja Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske Dražena Jelenića sa županijskim i općinskim državnim odvjetnicima koji se, po petnaesti put za redom, održava 28. i 29. svibnja 2018. na Brijunima.
Savjetovanje je prigodnom pozdravnom riječi otvorio Glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić te naglasio teme ovogodišnjeg savjetovanja koje će prvog dana obuhvatiti prezentaciju rada državnih odvjetništava u 2017. godini i programa rada Glavnog državnog odvjetnika u razdoblju od 2018. do 2022. godine, kao i prezentacije modela rada državnog odvjetništva te prezentacije važnosti odnosa s javnošću.

Tijekom prvog dana savjetovanja održana je i prisega državnoodvjetničke dužnosnice Biserke Šmer Bajt na dužnost županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.

Okupljenim županijskim i općinskim državnim odvjetnicima se prigodnim govorom obratio Glavni državni odvjetnik u mandatu 2014. – 2018. Dinko Cvitan.
Savjetovanje je radnog karaktera te zatvoreno za javnost, a ovo će priopćenje biti dopunjeno informacijama s drugog dana savjetovanja.

Brijuni_7_2018.jpg

Brijuni_2_2018.jpg

Brijuni_3_2018.jpg

Brijuni_5_2018.jpg

Brijuni_4_2018.jpg

Brijuni_6_2018.jpg