Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković i generalni državni tužitelj Slovenije Drago Šketa prisustvovali savjetovanju državnih odvjetnika

Dopuna priopćenja od 28. svibnja 2018. - Drugog dana ovogodišnjeg savjetovanja Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske sa županijskim i općinskim državnim odvjetnicima sudionicima se obratio ministar pravosuđa Republike Hrvatske Dražen Bošnjaković s pregledom novih prijedloga zakona kojima se ili uređuje državnoodvjetnička organizacija ili su bitni za postupanje u kaznenim predmetima. Ministar Bošnjaković istaknuo je bitne izmjene Zakona o državnom odvjetništvu i Zakona o državnoodvjetničkom vijeću te se osvrnuo na pravo Europske unije i aktivnosti glede Kaznenog zakona i Zakona o kaznenom postupku, a naglasak izlaganja bio je na prostornim rješenjima pojedinih državnih odvjetništava i sudova, kao i na suradnju sa zemljama u regiji. (30. 5. 2018.)

Generalni državni tužitelj Republike Slovenije Drago Šketa predstavio je okupljenim sudionicima savjetovanja načine praćenja rada i nadzora nad radom tužitelja u Sloveniji te je predstavljen informacijski sustav slovenskog državnog odvjetništva.
Predstavnice Ureda Vijeća na nacionalnu sigurnost upoznale su državnoodvjetničke dužnosnike sa pretpostavkama za pristup klasificiranim podacima i osvrnule se na informacijsku sigurnost u državnim odvjetništvima.
Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dražen Jelenić je, nakon usvajanja zaključaka savjetovanja, zatvorio savjetovanje istaknuvši daljnje aktivnosti za državnoodvjetničku organizaciju u cilju održavanja ažurnosti u postupanju, kao i unaprjeđenju rada.

Brijuni_11_2018.jpg

Brijuni_12_2018.jpg

Brijuni_8_2018.jpg