Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Državno odvjetništvo Republike Hrvatske
Županijski sud u Zagrebu dobiva optužnice

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu i Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podigli su pred Županijskim sudom u Zagrebu u prvih šest mjeseci više optužnica protiv više okrivljenika negoli u istom razdoblju 2019. godine slijedom čega nije točna izjava predsjednika Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića da "jednostavno ne dobivamo optužnice". (31. 8. 2020.)

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. podiglo pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnice u ukupno 44 kaznena predmeta u kojima je obuhvaćeno 68 okrivljenih osoba među kojima je i jedna optužnica u predmetu kaznenog djela ratnog zločina koja se odnosi na 17 okrivljenih osoba. Usporedbe radi, ovo je državno odvjetništvo u istom razdoblju 2019. godine podiglo optužnice u 36 kaznenih predmeta u kojima je bilo obuhvaćeno 44 okrivljenih osoba, među kojima je bila jedna optužnica protiv jedne okrivljene osobe u predmetu kaznenog djela ratnog zločina.

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta je od 1. siječnja do 30. lipnja 2020. podigao pred Županijskim sudom u Zagrebu optužnice u ukupno 12 kaznenih predmeta u kojima je obuhvaćena 81 okrivljena osoba, dok je, usporedbe radi, u istom razdoblju 2019. godine podigao optužnice u 11 kaznenih predmeta u kojima je bilo obuhvaćeno 45 okrivljenih osoba.