Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Dodijeljena Državnoodvjetnička priznanja za 2019. godinu

Glavna državna odvjetnica Republike Hrvatske Zlata Hrvoj-Šipek dodijelila je državnoodvjetničkim dužnosnicima Tatjani Šimunić-Adamović i Mladenu Crnjakoviću te posmrtno Slobodanu Šašiću Državnoodvjetnička priznanja za osobito stručan i uspješan rad u 2019. godini. (5. 11. 2020.)

Državnoodvjetničko priznanje za osobito stručan i uspješan rad u kaznenom predmetu dodijeljeno je općinskoj državnoj odvjetnici u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću Tatjani Šimunić-Adamović, za rad u predmetu Općinskog državnog odvjetništva u Gospiću protiv 98 osoba zbog počinjenja kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi ili napada na gledatelje ili druge osobe iz članka 31.a stavka 1. te uništavanja stvari ili imovine na športskim natjecanjima.
Za osobito stručan i uspješan rad u građanskom ili upravnom predmetu Državnoodvjetničko priznanje dodijeljeno je zamjeniku županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu Mladenu Crnjakoviću, za rad u predmetu u predmetu Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu koje je preuzelo zastupanje Republike Hrvatske u pravnoj stvari tužiteljice Republike Hrvatske, Ministarstva poljoprivrede protiv društva iz Zagreb radi naknade štete u visini 12.888.947,44 kuna koju je pretrpjela Republika Hrvatska uslijed uništavanja usjeva zasijanih sjemenom koje je sadržavalo genetski modificirane organizme.
Članovi obitelji Šašić preuzeli su Državnoodvjetničko priznanje koje je posmrtno dodijeljeno Slobodanu Šašiću, zamjeniku županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu koji je bio upućen na rad u Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta za osobito stručan i uspješan rad u kaznenom predmetu iz nadležnosti Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u kojem je procesuiran visokopozicionirani policijski službenik zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Priznanje_01_05112020.jpg

Priznanje_02_05112020.jpg