Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Odluke Državnoodvjetničkog vijeća

Državnoodvjetničko vijeće je na svojoj 62. sjednici održanoj 2. i 3. srpnja 2018. donijelo više odluka o imenovanjima zamjenika općinskih državnih odvjetnika te je, uz druge odluke, prvog dana sjednice održana i prisega zamjenika županijskog državnog odvjetnika. (3. 7. 2018.)

Prisega_02072018.jpg

Darko Ćorluka svečano je prisegnuo na dužnost zamjenika županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru nakon što je Državnoodvjetničko vijeće na 60. sjednici donijelo odluku o njegovom imenovanju na tu dužnost.

Državnoodvjetničko vijeće je, nakon održanog stegovnog ročišta, u stegovnom predmetu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, zbog stegovnih djela iz članka 137. stavka 2. točke 2. Zakona o državnom odvjetništvu, donijelo odluku o produljenju privremenog udaljenja zamjenice protiv koje se vodi stegovni postupak od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na rok od tri mjeseca, odnosno najviše do 9. listopada 2018.

Državnoodvjetničko vijeće je donijelo i odluku kojom je zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru Ivicu Škaru utvrdilo za najboljeg kandidata za općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru (oglas objavljen u Narodnim novinama br. 127/2017 od 20. prosinca 2017.).

Slijedom oglasa objavljenog u Narodnim novinama broj 104 od 25. listopada 2017., Državnoodvjetničko vijeće donijelo je i više odluka o imenovanju zamjenika općinskih državnih odvjetnika.

Za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru (Građansko-upravni odjel) imenovana je Sandra Knežević.

Za zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu (Kazneni odjel) imenovane su Jasmina Posavec Kirić i Amalija Matečić. Za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Čakovcu (Građansko-upravni odjel) imenovana je Nirvana Mišković.

Za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku (Kazneni odjel) imenovan je Adam Vuković.

Za zamjenike općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli-Pola (Kazneni odjel) imenovani su Dunja Kalčić, Edita Bijažić Cukon, Moreno Marušić i Jelena Tojaga.

Za zamjenike općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku (Kazneni odjel) imenovani su Marija Bukovac, Hrvoje Božić i Lidija Tomljenović. Za zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku (Građansko-upravni odjel) imenovani su Štefica Hrkovec i Ljuba Crnković.

Za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu (Kazneni odjel) imenovan je Bruno Galista. Za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu (Građansko-upravni odjel) imenovana je Miranda Gavrić Jularić.

Za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu (Građansko-upravni odjel) imenovana je Jasmina Dvornik.

Za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku (Kazneni odjel) imenovan je Tonko Ivić. Za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku (Građansko-upravni odjel) imenovan je Frano Amižić.

Za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu (Kazneni odjel) imenovana je Nataša Vugrek.

Za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici (Kazneni odjel) imenovan je Bruno Zenić.

Za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Virovitici (Kazneni odjel) imenovana je Snježana Markulin-Moslavac.

Za zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru (Kazneni odjel) imenovane su Nataša Borović i Vanja Višković. Za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru (Građansko-upravni odjel) imenovana je Sanja Jovanović Karajić.

Za zamjenike općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu (Kazneni odjel) imenovani su Renata Miličević, Julija Penjak, Jelena Biga, Mirko Rimac, Ante Družak, Matija Duvnjak, Vjekoslav Saulić, Olja Krčar Mišić, Natalija Culej, Mislav Matić i Matija Saftić. Za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu (Građansko-upravni odjel) imenovan je Luka Kljajić.

Za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru (Kazneni odjel) imenovana je Karmen Kurešić.


Svečani čin davanja PRISEGE na 62. sjednici imenovanih zamjenika općinskih državnih odvjetnika održat će se u četvrtak, 12. srpnja 2018., u 12,00 sati, u prostorijama Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, Trg Nikole Šubića Zrinskog 11.