Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Odluke Državnoodvjetničkog vijeća

Državnoodvjetničko vijeće je prvog dana 69. sjednice donijelo više odluka iz djelokruga Vijeća, a jedna od njih je i odluka o imenovanju Davora Petričevića za županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku (oglas objavljen u Narodnim novinama broj 96/2017 od 12. 10. 2018.). (19. 12. 2018.)

Za zamjenicu županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci (za potrebe rada Građansko-upravnog odjela, oglas objavljen u Narodnim novinama br. 76/2018 od 24. kolovoza 2018.), Državnoodvjetničko vijeće imenovalo je zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci Marijanu Franolić.

Za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću (Kazneni odjel) imenovana je Maša Jurjević, a za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Zlataru (Građansko-upravni odjel) imenovana je Ivana Smrkulj dok je za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku (Građansko-upravni odjel) imenovan Izvor Škubonja.

Državnoodvjetničko vijeće ocijenilo je razgovore s kandidatima za slobodno mjesto zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku (za potrebe rada Građansko-upravnog odjela, oglašeno u Narodnim novinama broj 56/18 od 20. lipnja 2018.) te sastavilo listu prvenstva kandidata za zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku (objavljujemo u prilogu) i za najbolju kandidatkinju za zamjenicu općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku utvrdilo Kristinu Svetličić.

Državnoodvjetničko vijeće donijelo je odluku da se Stela Pezić-Mišković na vlastiti zahtjev razrješava dužnosti zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci s danom 30. prosinca 2018.

Državnoodvjetničko vijeće donijelo je na temelju članka 41. i članka 78. stavka 2. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću (Narodne novine, broj 67/2018) odluku kojom se utvrđuje da s danom stupanja na snagu Zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava (Narodne novine, broj 67/18) prestaje dužnost općinskom državnom odvjetniku u Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku Dominku Hladilu, općinskom državnom odvjetniku u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli-Pola Vlatku Ivandiću i općinskoj državnoj odvjetnici u Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru Zorici Humaan, i to svima s danom razdvajanja državnih odvjetništava.

Državnoodvjetničko vijeće je na ovoj sjednici donijelo više odluka o premještaju, pa je tako na temelju članka 41. u vezi sa člankom 50 stavkom 1. Zakona o Državnoodvjetničkom vijeću donijelo odluku da se zamjenici općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku Vlado Žderić, Jure Kežić i Ida Vegar premještaju na mjesto zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Metkoviću s danom stupanja na snagu Zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava.
Ujedno, na temelju iste zakonske osnove Vijeće je donijelo odluku da se zamjenici općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli-Pola Iva Arapović, Kristina Baćac, Imanuel Basa, Suzana Bulić, Blanka Cotman-Kalac, Tihomir Červar, Andrea Jelenić Pitoski, Darko Pavičić, Neli Kovačič Martinović, Danijela Šimonović, Moreno Marušić i Jelena Tojaga premještaju na mjesto zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu s danom stupanja na snagu Zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava. Na temelju iste odredbe Zakona o Državnoodvjeničkom vijeću, Vijeće je donijelo odluku da se zamjenici općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru Mirna Grabovac-Belamarić, Ilija Gregić, Natalija Matanović-Milić, Lidija Mišković, Branka Obrovac, Silva Rončević, Krunoslav Lozić i Gordana Vučko premještaju na mjesto zamjenika općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima s danom stupanja na snagu Zakona o područjima i sjedištima državnih odvjetništava.

Državnoodvjetničko vijeće je, nakon održanog stegovnog ročišta, u stegovnom predmetu protiv zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, zbog stegovnih djela iz članka 137. stavka 2. točke 2. Zakona o državnom odvjetništvu, donijelo odluku o produljenju privremenog udaljenja zamjenice protiv koje se vodi stegovni postupak od obavljanja državnoodvjetničke dužnosti na daljnji rok od tri mjeseca, odnosno najviše do 9. travnja 2019.