Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 16. kolovoza 2015. uz kaznenu prijavu privedena šestorica hrvatskih državljana (1985., 1995., 1977., 1988. i 1973.), i to jedan osumnjičenik zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 2. u svezi sa st. 1. i 4. Kaznenog zakona, a trojica osumnjičenika zbog osnovane sumnje da su počinili po jedno kazneno djelo napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 1. u svezi sa st. 4. KZ-a te dvojica osumnjičenika zbog osnovane sumnje da su počinili po jedno kazneno djelo prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 1. KZ-a. (17. 8. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su četvorica osumnjičenika u noći 15. kolovoza 2015. u mjestu Lopud na otoku Lopudu, fizički napali policijske službenike kako bi ih onemogućili u njihovom postupanju, a uslijed čega su dva policijska službenika zadobila tjelesne ozljede, dok su preostala dvojica hrvatskih državljana istom prigodom onemogućavali policijske službenike u njihovom postupanju.
Četvorici hrvatskih državljana za koje postoji osnovana sumnja da su počinili kazneno djelo napada na službenu osobu je sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku 16. kolovoza 2015. odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku, dok je istog dana protiv svih šestero osumnjičenika doneseno i rješenje o provođenju istrage.