Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 29. svibnja 2015. uz kaznenu prijavu privedeni hrvatski državljani (1983. i 1986.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 1. i 2. Kaznenog zakona i kazneno djelo dogovaranja za počinjenje kaznenog djela iz čl. 327. st. 1. KZ-a. (1. 6. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su obojica okrivljenika od ožujka do 28. svibnja 2015.; u nakani daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu i stjecanja protupravne imovinske koristi; nabavljali drogu kokain radi prodaje na području Dubrovnika. Osnovano se sumnja da su 28. svibnja 2015., od zasada nepoznate osobe u Zagrebu kupili 15,4 grama droge kokain koju su namjeravali prodati u Dubrovniku konzumentima s kojima su prethodno dogovorili prodaju. Ujedno, osnovano se sumnja da su u istom razdoblju u Dubrovniku, isplanirali počinjenje kaznenog djela razbojništva u zgradi pošte odnosno da su pribavili nacrt navedene zgrade sa okolnim područjem te odjeću za maskiranje i drugu potrebnu opremu za počinjenje tog kaznenog djela, kao i da su sastavili detaljan plan za počinjenje tog kaznenog djela s podjelom uloga, a napravili su i plan radnji koje je potrebno poduzeti prije, za vrijeme i nakon počinjenja tog kaznenog djela.
Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podnijelo rješenje o provođenju istrage protiv navedenih osumnjičenika te im je određen istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.