Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 30. ožujka 2017. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1996. i 1992.) zbog osnovane sumnje na počinjenje teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 2. i 1. u svezi s čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona. (6. 4. 2017.)
Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 22. veljače 2017. oko 22,30 sati u Dubrovniku; dogovorno i zajednički, a kako bi se osvetili oštećeniku; ušli kroz otvoreni prozor s bočne strane u njegovu obiteljsku kuću te su, u nakani da zapale kuću i dovedu u opasnost život i tijelo i imovinu svih ljudi koji su se nalazili u kući, znajući da u njoj ima više ukućana, otvorenim plamenom iz upaljača zapalili madrace u sobi. U požaru koji se proširio po cijeloj kući izgorjele su dvije spavaće sobe s namještajem, dva hodnika s namještajem, stubište od metala i drva koje vodi na prvi kat kuće, kuhinja, stropovi na prvom i drugom katu kuće, središnji dio potkrovlja i krovište, čime je doveden u opasnost život i tijelo članova oštećenikove obitelji. Uslijed požara je starija ženska osoba zadobila opekotine kože glave, trupa i udova trećeg stupnja koje su zahvatile sedamdeset posto površine tijela te je zbog tih ozljeda i preminula. Na obiteljskoj kući nastupila je točno neutvrđena materijalna šteta, ali svakako veća od 200.000,00 kuna.
Okrivljenicima je rješenjem suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku određen istražni zatvor u trajanju od dva mjeseca.