Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv slovačkih državljana

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 8. listopada 2015., uz kaznenu prijavu, privedena dvojica slovačkih državljana (1985. i 1985.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona. (12. 10. 2015.)

Ujedno, ovom državnom odvjetništvu je 9. listopada 2015. uz kaznenu prijavu priveden i treći slovački državljanin (1986.) zbog postojanja osnovane sumnje da je zajedno s dvojicom slovačkih državljana privedenih prethodnog dana počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. u svezi sa st. 1. Kaznenog zakona.
Postoji osnovana sumnja da su trojica okrivljenika; dogovorno i zajednički, u nakani daljnje preprodaje na ilegalnom narko tržištu i stjecanja protupravne imovinske koristi u točno neutvrđenom vremenu tijekom rujna ili listopada 2015. godine na području Crne Gore nabavili 55 paketa s ukupno 57 kilograma i 312 grama droge marihuane koje su u preinačenom prostoru kombi vozila namjeravali prenijeti preko državne granice u Republiku Hrvatsku. 
Okrivljenicima je 9. listopada 2015. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku te je protiv njih doneseno rješenje o provođenju istrage zbog navedenog kaznenog djela.