Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Predloženo određivanje istražnog zatvora protiv dvojice osumnjičenika

Županijskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je, uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (1974.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo krađe iz čl. 228. stavak 1. i kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 2. Kaznenog zakona u vezi stavka 1. KZ-a, i državljanin Republike Hrvatske (1997.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo razbojništva iz članka 230. stavak 2. KZ-a u vezi stavka 1. KZ-a. (25. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik sa, za sada nepoznatom osobom, u Dubrovniku otuđio motocikl, a potom zajedno s 22-godišnjim okrivljenikom i, za sada, nepoznatom osobom, uz prijetnju pištoljem od zaštitara Zračne luke Dubrovnik uzeli torbu u kojoj se nalazilo 692.000,00 kuna, oštetivši Zračnu luku Dubrovnik za navedeni iznos. 
Državno odvjetništvo predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv dvojice okrivljenika na temelju članka 123. stavak 1. točka 1., 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.