Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Ispitana dvojica osumnjičenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku su uz kaznenu prijavu privedena dvojica hrvatskih državljana (1985. i 1989.) zbog osnova sumnje da je drugoosumnjičenik počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona u stjecaju s dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a u svezi čl. 51. KZ-a, a da je prvoosumnjičenik (1985.) počinio kazneno djelo pomaganja u nanošenju teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ-a u svezi čl. 38. KZ-a. (2. 8. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je drugoosumnjičenik upućivao prijetnje smrću dvojici zaposlenika koji su nosili kajake pokraj njihovog restorana, a potom je nasrnuo na jednog od njih te ga pladnjem udarao u glavu i pritom mu nanio teške tjelesne ozljede. Osnovano se sumnja da je prvoosumnjičenik držao osobu koju je drugoosumnjičenik udarao pladnjem i na taj način onemogućio oštećenikovu obranu od udaraca.
Nakon što su osumnjičenici ispitani, državno odvjetništvo podnijelo je Županijskom sudu u Dubrovniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora na temelju odredbe članka 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.