Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Doneseno rješenje o provođenju istrage protiv dvojice osumnjičenika

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su 24. veljače 2017. uz kaznenu prijavu privedena dvojica hrvatskih državljana (1992. i 1996.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili, svaki po jedno teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz čl. 222. st. 1. u svezi sa čl. 215. st. 1. Kaznenog zakona. (25. 2. 2017.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 22. veljače 2017. oko 22,30 sati u Dubrovniku; zajednički i dogovorno, iako svjesni da se u kući nalaze stanari i u nakani da zapale kuću i dovedu u opasnost život i tijelo svih ljudi koji su u njoj bili; otvorenim plamenom iz upaljača zapalili madrace u sobi. Požar se proširio po cijeloj kući te su izgorjele dvije spavaće sobe s namještajem, dva hodnika s namještajem, stepenište koje je vodilo iz prizemlja na prvi kat kuće, ploča na prvom i drugom katu kuće i središnji dio potkrovlja. Time su dovedeni u opasnost životi četiri osobe, a u požaru je jedna ženska osoba zadobila teške tjelesne ozljede opasne po život, dok je na kući nastala točno neutvrđena materijalna šteta (svakako veća od 200.000,00 kuna).
Sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je osumnjičenicima istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.