Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Obustavljena istraga protiv 59-godišnjakinje zbog nedostatka dokaza

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 13. veljače 2018. obustavilo istragu pokrenutu rješenjem o provođenju istrage od 25. siječnja 2018. protiv hrvatske državljanke (1959.) zbog osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona. (26. 2. 2018.)

Postojala je osnovana sumnja da je okrivljenica 23. siječnja 2018. oko 16,30 sati u dnevnom boravku obiteljske kuće, tijekom svađe sa svojim suprugom, u jednom trenutku uzela kuhinjski nož i, u namjeri da ga liši života, nasrnula na njega nožem, a kada joj ga je on oduzeo, uzela je drugi kuhinjski nož i u više navrata zamahnula njime prema suprugu. Okrivljenica nije uspjela u svojoj namjeri jer se suprug obranio (zadobio posjekotinu vanjskog dijela lijeve šake), a pritom mu je pomogao i njihov sin koji je uspio majci oduzeti nož.

Istraga je obustavljena zbog nedostatka dokaza jer se okrivljenica branila šutnjom pred državnim odvjetnikom, a privilegirani svjedoci su, prilikom ispitivanja na dokaznom ročištu pred sucem istrage Županijskog suda u Dubrovniku, koristili blagodat ne svjedočenja.
Protiv okrivljenice je 9. veljače 2018. ukinut prethodno određeni istražni zatvor.