Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Podignuta optužnica protiv 31-godišnjaka zbog nekoliko kaznenih djela

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 25. veljače 2015. podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog počinjenja kaznenih djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona, povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (27. 2. 2015.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 27. siječnja 2015. godine, u svojoj obiteljskoj kući u razmaku od oko pet sati, vrijeđao svoju izvanbračnu suprugu, udarao je rukama i nogama po tijelu te je raznim kuhinjskim priborom udarao po glavi uslijed čega je njegova izvanbračna supruga zadobila teške tjelesne ozljede. Tereti ga se da je opisano djelo počinio pred njihovom malodobnom djecom koja su sve to gledala. Na teret mu se stavlja i da je u svojoj obiteljskoj kući držao 54 komada streljiva vojnog podrijetla.
Okrivljeniku je 29. siječnja 2015. određen istražni zatvor te je predloženo produljenje istražnog zatvora temeljem odredbe čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem sličnih kaznenih djela.