Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Određen istražni zatvor protiv 29-godišnjaka

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 26. svibnja 2018. uz kaznenu prijavu priveden državljanin Republike Hrvatske (1990.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona. (27. 5. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 25. svibnja 2019. u oko 4,30 sati, u jednom noćnom klubu u Dubrovniku, za vrijeme dok je obavljao svoju dužnost kao zaštitar, prišao hrvatskom državljaninu (1992.) s kojim je od prije imao narušene odnose i zajedno s njime izašao ispred noćnog kluba, gdje ga je u nakani teškog tjelesnog ozljeđivanja, sapleo udarcem nogom i udario šakom u glavu, od kojeg udarca je oštećenik pao na tlo gdje mu je nogom obuvenom u cipelu zadao još najmanje jedan udarac u glavu. Oštećenik je zadobio teške tjelesne ozljede u vidu prijeloma gornje čeljusti.
Okrivljeniku je 27. svibnja 2019. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku.