Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Dopuna priopćenja od 25. listopada - Doneseno rješenje o provođenju istrage

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog  državljanina (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari iz članka 234 stavka 2. Kaznenog zakona i kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. KZ-a u vezi stavka 1. KZ-a, i protiv hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela razbojništva iz članka 230. stavka 2. KZ-a u vezi stavka 1. KZ-a. (29. 10. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 45-godišnji okrivljenik 15. listopada 2019. u Dubrovniku, zajedno sa, za sada, nepoznatom osobom ispred jednog restorana, uzeo motocikl u nakani da ga uporabi za počinjenje kaznenog djela razbojništva na štetu zračne luke. Potom je, osnovano se sumnja, 21. listopada 2019. zajedno s 22-godišnjakom i, za sada, nepoznatom osobom; po prethodnom dogovoru i zajednički; na prostoru zračne luke, u namjeri da uz prijetnju oružjem od zaštitara zračne luke oduzmu novac i pribave si znatnu imovinsku korist, 22-godišnjak i nepoznata osoba na motociklu slijedili dostavno vozilo zaštitarske službe zračne luke i od zaštitara uz prijetnju oružjem uzeli torbu s novcem u kojoj je bilo oko 692.000,00 kuna utrška prodavaonica u zračnoj luci. Istovremeno je okrivljeni 45-godišnjak, osnovano se sumnja, stajao na parkingu ispred ulaza u upravnu zgradu zračne luke i pratio događaj te bio spreman u slučaju potrebe pomaganja u bijegu 22-godišnjaku i, za sada, nepoznatoj osobi.
Istražni sudac Županijskog suda u Dubrovniku odredio je 25. listopada istražni zatvor protiv dvojice okrivljenika (1974. i 1997.) na temelju članka 123. stavka 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku.