Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku
Određen istražni zatvor protiv dvojice osumnjičenika

U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku su uz kaznenu prijavu privedena dvojica hrvatskih državljana (1992. i 1994.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili po jedno kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona, teške tjelesne ozljede u pokušaju iz čl. 118. st. 1. u svezi sa čl. 34. KZ-a i nasilničkog ponašanja iz čl. 323a. KZ-a, a sve u svezi sa čl. 51. KZ-a. (30. 7. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su trojica hrvatskih državljana u noći 28. srpnja 2015. u mjestu Blace (Općina Slivno) fizički napali dvojicu slovenskih državljana koje su udarcima šakom i stolicom oborili na tlo te im zadali više udaraca po glavi i tijelu, uslijed čega je jedan slovenski državljanin zadobio teške tjelesne ozljede, dok je drugi slovenski državljanin zadobio lakše tjelesne ozljede budući da je uspio pobjeći u apartman u kojemu je bio smješten.
Osumnjičenicima je 22. svibnja 2015. sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio istražni zatvor temeljem čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku. Treći osumnjičenik do sada nije uhićen.