Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću
Ispitana trojica osumnjičenika i predloženo određivanje istražnog zatvora

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave ličko-senjske, provelo dokazne radnje prvog ispitivanja trojice uhićenih hrvatskih državljana (1983., 1966. i 1977) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine iz članka 264. stavka 1. Kaznenog zakona/11. (21. 12. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 17. prosinca 2020. na području grada Otočca, zajedno i u dogovoru, nakon što je prvoosumnjičenik; protivno članku 17. stavku 4. Zakona o posebnom porezu na duhanske proizvode; kupio oko dvjesto kilograma rezanog duhana u cilju daljnje preprodaje u Splitu, a potom duhan prevozio u osobnom automobilu. Osnovano se sumnja da su se drugoosumnjičenik i trećeosumnjičenik kretali ispred njega u drugom osobnom automobilu kao prethodnica radi uočavanja i dojavljivanja policijskih ophodnji. 
Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću je predložilo određivanje istražnog zatvora protiv svih osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku/2008).