Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću
Proveden očevid prometne nesreće na autocesti A1

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Gospić i stalnim sudskim vještakom za cestovni promet, 3. svibnja 2019. obavila očevid prometne nesreće koja se dogodila istog dana oko 14,50 sati na autocesti A1 u smjeru Zagreba, na području Općine Lovinac. (6. 5. 2019.)

Prema dosad utvrđenom, prometna nesreća dogodila se na način da je vozač (1997.) upravljajući osobnim vozilom marke Mercedes iz smjera Splita u smjeru Zagreba, izgubio nadzor nad upravljačem i prešao na zaustavnu traku gdje se nalazio zaustavljeni motocikl marke Kawasaki na kojem je bio vozač, njemački državljanin (1978.), te udario u motocikl koji je uslijed udarca odbačen na osobni automobil marke Suzuki Vitara, koji se također nalazio na zaustavnoj traci i koji je uslijed udarca odbačen na desnu stranu kolnika autoceste. Nakon toga je, nailaskom osobnih vozila marke Toyota Yaris i Ford Ranger došlo do sudara navedenih vozila, pri čemu je vozač motocikla, njemački državljanin, smrtno stradao, dok je tjelesne ozljede zadobilo devet osoba koje su, radi pružanja hitne medicinske pomoći, prevezene u Opću bolnicu Zadar i Opću bolnicu Gospić.
Dežurna zamjenica naložila je provođenje obdukcije mrtvog tijela vozača motocikla, izuzimanje uzoraka krvi i urina od vozača sudionika prometne nesreće te pribavljanje dokumentacije Hrvatskih autocesta, kao i izuzimanje video snimke tunela Sveti Rok.
Dana 5. svibnja 2019. provedena je dokazna radnja prvog ispitivanja osumnjičenika, nakon čega je on pušten na slobodu budući da nisu ispunjeni uvjeti za određivanje istražnog zatvora.