Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv F. V. zbog pokušaja ubojstva i F. V. zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podiglo je pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina F. V. (1960.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz čl. 90. KZ-a u svezi čl. 33. KZ-a te protiv hrvatskog državljanina F. V. (1992.) zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. i 3. KZ-a. (1. 4. 2011.)
Okrivljenom F. V. (1960.) se optužnicom stavlja na teret da je oko 13 sati 23. listopada 2010. u Ogulinu, u cilju da ih liši života, ispalio više hitaca iz pištolja prema oštećenima Z. H. i Z. H. pri čemu su zadobili teške i po život opasne ozljede, a život im je spašen pravovremenom liječničkom intervencijom. Okrivljenom F. V. (1992.) se stavlja na teret da je istog dana i na istom mjestu tijekom održavanja javnog skupa, iako je bio svjestan da se oko njega nalazi mnogo posjetioca, iz pištolja ispalio jedan hitac, a samo stjecajem sretnih okolnosti nitko od prisutnih nije bio ozlijeđen.
Predloženo je da se protiv prvookrivljenog F. V. produlji pritvor temeljem čl. 102. st. 1. t. 4. Zakona o kaznenom postupku koji mu je određen Rješenjem Županijskog suda u Karlovcu.