Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitan 40-godišnjak i određen istražni zatvor

U Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je 5. listopada 2020., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, ispitan uhićeni hrvatski državljanin (1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv imovine razbojništvom, opisanog u članku 230. stavku 1. Kaznenog zakona/11. (6. 10. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 40-godišnjak 4. listopada 2020. oko 12,55 sati u Karlovcu ušao u prostorije benzinske postaje te, u nakani da dođe do novca, preko lica stavio zaštitnu masku za lice i čekao da se kupci udalje. Osnovano se sumnja da je ušao u prostor za trgovce i uporabom tjelesne snage, spreja i  verbalne prijetnje da će napasti djelatnice benzinske postaje, zatražio da mu predaju novac. Djelatnice su mu u strahu za vlastitu sigurnost predale novčani iznos od 3.410,00 kuna.
Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i 40-godišnjaku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).