Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitan 27-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu provelo je 11. kolovoza 2020., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz članka 215. stavka 1. Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ/11. (12. 8. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik 9. kolovoza 2020. oko 23,55 sati, u Karlovcu, u namjeri da ugrozi tjelesni integritet više osoba, nakon fizičkog obračuna s jednom od tih osoba, svojim osobnim automobilom vozio velikom brzinom po parkiralištu, obližnjom pješačkom stazom i travnatom površinom. Osnovano se sumnja da je u više navrata pokušavao udariti i pregaziti osmero oštećenika koji su izbjegavali nalete vozila bježeći po navedenim površinama pri čemu nije došlo do njihova ozljeđivanja.
Osnovano se sumnja i da je, u cilju da nanesete štetu, svojim vozilom udario u kombi vozilo u vlasništvu jednog od oštećenika, te ga potom gurao oko dvadeset metara po parkiralištu, uslijed čega su na kombi vozilu nastala oštećenja (potpuno razbijen prednji dio) i nanio štetu u iznosu od 10.000,00 kuna.
Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i odredio istražni zatvor 27-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 3. Zakona o kaznenom postupku).