Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv 53-godišnjaka zbog teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je nakon provedene istrage podiglo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog počinjenja kaznenih djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 3. Kaznenog zakona, kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a KZ-a te kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. stavak 1. KZ-a. (18. 1. 2016.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je 13. srpnja 2015. oko 17,10 sati u obiteljskoj kući u Karlovcu; tijekom svađe sa suprugom, a koju je tijekom bračne zajednice i ranije verbalno, fizički i psihički zlostavljao; srušio ju na pod i udarao ju rukama i nogama po cijelom tijelu. Tereti ga se da je; u cilju da ju liši života; iz puške Mauzer ispalio dva hica prema njoj, i to jedan hitac u predjelu lijeve strane leđa, a jedan iz relativne blizine u području glave, iza lijeve uške. Oštećenica je uz niz ozljeda zadobila i strijelne ozljede prsnog koša od kojih je preminula.
Tereti ga se i da je punicu; koju je i ranije u više navrata verbalno napadao, vrijeđao i psovao; dva puta udario šakom u predjelu lijeve i desne strane lica te ju gurnuo niz stepenice uslijed čega je zadobila tjelesne ozljede, a kod nje je izazvao i strah za njenu sigurnost i doveo je u položaj nemoći.
Budući da je okrivljenik uz pušku iz koje je pucao u suprugu, ilegalno posjedovao još oružja i streljiva stavlja mu se na teret i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Ovo državno odvjetništvo u optužnici je predložilo da se protiv okrivljenika temeljem članka 123. stavka 1. točke 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku produlji istražni zatvor koji je ranije određen rješenjem suca istrage Županijskog suda u Karlovcu.