Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Dopuna priopćenja od 6. veljače 2021. - Podignuta optužnica protiv 52-godišnjakinje zbog pokušaja ubojstva i oštećenja tuđe stvari

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatske državljanke (1968.) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. stavak 1. u svezi članka 34. Kaznenog zakona/11 i oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavak 1. KZ-a/11. (23. 7. 2021.)

Okrivljenoj 52-godišnjakinji se stavlja na teret da je 3. veljače 2021. u Tounju, nakon verbalnog sukoba i nakon što je nožem oštetila gumu na osobnom automobilu 60-godišnjeg oštećenika, u namjeri da ga usmrti, nožem ga ubola u predjelu lijeve strane trbuha. Oštećeni 60-godišnjak je zadobio ubodne rane trbuha koje su bile teške naravi i samo zahvaljujući pravovremenoj liječničkoj pomoći nisu nastupile teže posljedice.
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu u optužnici je predložilo da se protiv okrivljenice produlje mjere opreza određene rješenjem suca istrage, odnosno obveza redovitog javljanja u policijsku postaju i zabrana približavanja oštećeniku, iz članka 98. stavak 1. i 2. točka 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku/08.