Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitan 44-godišnji osumnjičenik i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je 23. listopada, po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provedena dokazna radnja prvog ispitivanja hrvatskog državljanina (1975.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavka 1. i 4. KZ/11. (23. 10. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak u večernjim satima 21. listopada 2019. pod utjecajem alkohola upravljao svojim osobnim automobilom kroz naseljeno mjesto kolnikom državne ceste broj 3 u Dugoj Resi, i tom prilikom prednjim dijelom vozila naletio na 33-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik s desne na lijevu stranu gurajući bicikl sa svoje desne strane. Pješak je od siline udarca odbačen na lijevu stranu kolnika te je preminuo na mjestu nesreće uslijed zadobivenih višestrukih tjelesnih ozljeda.
Nakon ispitivanja osumnjičenika, državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).