Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv 52-godišnjaka zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo pred Općinskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1963.) zbog počinjenja teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti iz članka 222. stavka 3. i 4. u svezi s člankom 215. stavkom 2. i 3. Kaznenog zakona/11. (26. 3. 2015.)
Okrivljeniku se stavlja na teret da je od 14. lipnja 2010. do 10. listopada 2010. u Bosiljevu, kao odgovorna osoba u navedenoj općini; iako je Zakonom o cestama propisano da se nerazvrstane ceste nalaze u vlasništvu jedinica lokalne samouprave koje su dužne upravljati njima te ih održavati; te unatoč tome što mu je bilo poznato da je nerazvrstana cesta koja vodi od naselja Otok na Dobri do naselja Trošmarija punjenjem akumulacijskog jezera potopljena te više nije u uporabi, lakomisleno smatrajući da štetne posljedice neće nastupiti, propustio naložiti da se na odgovarajući način označi i zaštiti mjesto na kojem navedena cesta ulazi u akumulacijsko jezero.
Uslijed navedenog je 10. listopada 2010. u mjestu Otok na Dobri, osobno vozilo kojim je upravljala D. J., a s obzirom da joj nisu bile poznate ove okolnosti niti je bilo čime upozorena na opasnost, sletjelo u vodu i potonulo. U navedenom vozilu je bilo i troje putnika R. J.,  R. J. i S. J., od kojih su R. J. i S. J. smrtni stradali uslijed utapanja.