Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv trojice okrivljenika zbog nekoliko kaznenih djela

Nakon što je Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu dovršilo istragu u odnosu na trojicu okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo ubojstva u pokušaju i temeljem prikupljenih dokaza zaključilo da se radi o kaznenom djelu teške tjelesne ozljede u pokušaju i drugim kaznenim djelima iz općinske nadležnosti, predmet je ustupljen u rad nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu. (1. 2. 2016.)
Po zaprimanju predmeta, Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo pred Općinskom sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog počinjenja kaznenog djela poticanja na pokušaj kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavka 1. u svezi članka 34. i 37. KZ/11 te protiv dvojice hrvatskih državljana (1977. i 1966.) zbog počinjenja kaznenih djela teške tjelesne ozljede u pokušaju iz članka 118. stavka 1. u svezi članka 34. KZ/11, narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora iz članka 141. stavka 1. KZ/11 te oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. KZ/11.
Drugookrivljenika i trećeokrivljenika se tereti da su 28. svibnja 2015. u Karlovcu, napali oštećenika u dvorištu kuće u Luki Pokupskoj, a kad je on pobjegao u kuću, bez dopuštenja su ušli u kuću te srušili oštećenika na pod gdje su ga više puta nogama, šakama i tupo tvrdim predmetom udarali u glavu i tijelo. Drugookrivljenika se tereti da je kleknuo na oštećenikova prsa te ga s obje ruke uhvatio i stegnuo oko vrata uslijed čega je oštećenik zadobio tjelesne ozljede. Prvookrivljeniku se stavlja na teret da je potaknuo dvojicu okrivljenika na počinjenje opisanog djela.
Tereti ih se i da su razbili dva stakla na ulaznim vratima kuće te vjetrobransko staklo i retrovizor na osobnom vozilu u vlasništvu oštećenikove supruge.