Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvu u Karlovcu
Ispitan 23-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu provelo je 26. veljače 2021., po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićenog hrvatskog državljanina (1997.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. stavak 1. i 2. Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela napada na službenu osobu iz članka 315. stavka 2. KZ/11. (1. 3. 2021.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik od 23. prosinca 2020. do 23. veljače 2021. u Karlovcu; protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; većem broju osoba prodao najmanje 195,54 grama droge cannabis marihuana i pet mililitara smeđe guste tekućine cannabis ulja za novčani iznos od najmanje 6.600,00 kuna, a koja ta se droga nalazi na Popisu droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga.
Osnovano se sumnja i da je osumnjičenik 25. veljače 2021. u stanu u kojem boravi na području Karlovca; protivno članku 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga; radi daljnje distribucije droge na ilegalnom tržištu, posjedovao 48,7 grama droge cannabis marihuana, četiri medicinske šprice s ukupno 7,5 ml smeđe guste tekućine ulja cannabis, te digitalnu vagu i metalnu drobilicu tzv. grinder, obje s tragovima droge cannabis marihuane.
Osnovano se sumnja i da je 25. veljače 2021. u Karlovcu, u cilju da onemogući pretragu doma i drugih prostora na adresi svoga boravišta, tijelom sprječavao policijskog službenika da uđe u stan u kojem boravi, a potom mu i podmetnuo nogu, nakon čega je priveden u prostorije Policijske uprave karlovačke.
Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Karlovcu i 23-godišnjem osumnjičeniku odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku).