Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitani osumnjičenici zbog kaznenog djela protiv javnog reda

U Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu su po primitku kaznene prijave PU Zagrebačke ispitana četvorica hrvatskih državljana (1966., 1976., 1981. i 1973.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz članka 331. Kaznenog zakona/11. (1. 4. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici od 24. siječnja 2015. do 30. ožujka 2015. na području Ogulina; protivno članku 7. točki 1. Zakona o oružju; posjedovali te pribavljali radi prodaje više komada vatrenog oružja, streljiva te eksplozivnih tvari i njihovih sastavnih dijelova, koje su zatim u više navrata prodani za unaprijed dogovorene novčane iznose.
Protiv dvojice osumnjičenika ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora temeljem članka 123. stavka 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku, dok je u odnosu na trećeg osumnjičenika podnijet prijedlog temeljem članka 123. stavka 1. točka 2. ZKP-a, koje je sudac istrage prihvatio i rješenjem odredio istražni zatvor.