Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitana 52-godišnjakinja i predloženo određivanje istražnog zatvora

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave karlovačke, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićene hrvatske državljanke (1968.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u vezi 34. i kaznenog djela oštećenja tuđe stvari iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona/11. (6. 2. 2021.) 

Postoji osnovana sumnja da je 52-godišnja osumnjičenica 3. veljače 2021. u večernjim satima, na području mjesta Tounj, nakon verbalne svađe sa 60-godišnjim susjedom, preklopnim nožem izbušila stražnji desni pneumatik na njegovom osobnom automobilu. Osnovano se sumnja i da je nakon što joj je 60-godišnji susjed prišao kako bi je spriječio u uništavanju automobila, istim ga nožem ubola u predjelu lijeve strane trbušne šupljine i nanijela mu tešku ozljedu te mu je život spašen pravovremenom liječničkom intervencijom.
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu predložilo je određivanje istražnog zatvora protiv 52-godišnje osumnjičenice zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točke 2. i 3. ZKP/08). Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičenici odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.