Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitana 27-godišnjakinja i određen istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu zaprimilo je kaznenu prijavu Policijske uprave karlovačke protiv hrvatske državljanke (1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju iz članka 111. stavak 1. točke 1. u vezi s člankom 34. Kaznenog zakona/11, i provelo dokaznu radnju njenog ispitivanja. (7. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnja osumnjičenica 21. siječnja 2020. na području grada Ozlja, u cilju da oduzme život 40-godišnjem hrvatskom državljaninu, iskoristivši njegovo povjerenje, dala mu da popije točno neutvrđenu tvar koja u sebi sadrži etilen-glikol, uslijed čega je oštećenik izgubio svijest, te mu je zbog upale moždane ovojnice i otkazivanja bubrega pružena hitna medicinska pomoć i skrb čime je izbjegnuta njegova smrt.
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora za osumnjičenicu zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi ometati kazneni postupak te zbog teških okolnosti kaznenog djela za koje je propisana i kazna dugotrajnog zatvora (članak 123. stavak 1. točka 2. i 4. Zakona o kaznenom postupku).
Sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu u cijelosti je prihvatio prijedlog i osumnjičenici odredio istražni zatvor na temelju navedenih zakonskih osnova.