Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Podignuta optužnica protiv 23-godišnjaka zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te prijetnje

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu je podiglo 4. svibnja 2012. pred Općinskim sudom u Karlovcu optužnicu protiv hrvatskog državljana (1989.) zbog počinjenja kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. Kaznenog zakona te prijetnje iz čl. 129. st. 2. Kaznenog zakona. (7. 5. 2012.)

Okrivljeniku se stavlja na teret da je oko 18 sati 27. ožujka 2012. u Draganiću (Budrovci bb), pokrenuo osobni automobil parkiran uz kolnik DC-1, neposredno iza kombi vozila u vlasništvu V. A., te prvo vozilom krenuo unazad, a potom punom brzinom naglo unaprijed, iako je bio svjestan da time može ugroziti sigurnost osoba koje su u kombi vozilu kao i V. A. koji je u tom trenutku ulazio u vozilo na lijeva vrata. V. A. se u cilju izbjegavanja naleta naglo izmaknuo s pravca kretanja vozila okrivljenika pri čemu je okrivljenik vozilom udario u otvorena prednja lijeva vrata kombi vozila.
Tereti ga se i da je oko 17,30 sati 5. travnja 2012. u Draganiću (Mrzljaki bb), nakon što je upravljajući osobnim automobilom iz Karlovca u smjeru Jastrebarskog uočio drugi osobni automobil i prepoznao vozača V. A., te mu svojim vozilom, u kojem su se nalazili njegov brat i još dvije osobe, prepriječio put. Potom je svojim osobnim automobilom krenuo za vozilom V. A. te ga sustigavši, u više navrata prednjim dijelom svog vozila udario u njegov zadnji dio, iako svjestan da time može ugroziti sigurnost osoba u navedenim vozilima te pristajući na takve posljedice. Prilikom jednog od kontakata oštećenikov automobil je izletio izvan kolnika i prevrnuo se na krov te je V. A. zadobio lake tjelesne ozljede. 
Tereti ga se da je od 27. ožujka 2012. do 28. ožujka 2012. u Draganiću, sa svog mobitela nazvao V. A. na njegov mobitel te mu prijetećim glasom rekao da će ga ubiti, a također njemu i njegovu ocu u više navrata slao SMS poruke prijetećeg sadržaja koje su kod oštećenika izazvale osjećaj straha i nesigurnosti.