Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Proveden očevid prometne nesreće u mjestu Brinje

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je 6. rujna 2021., u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave ličko-senjske, Policijske postaje Otočac, proveo očevid prometne nesreće koja se dogodila 6. rujna 2021. oko 15,30 sati, u mjestu Brinje, na 117. kilometru autoceste A1 u smjeru Zagreba. (7. 9. 2021.)

Prema rezultatima očevida, prometna nesreća dogodila se na način da je 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao teretnim vozilom u smjeru Zagreba te je na 117. kilometru autoceste udario u osobni automobil poljskih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 37-godišnji poljski državljanin, koji je zbog za sada neutvrđenog razloga bio zaustavljen u krajnjoj desnoj voznoj traci autoceste. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 10-godišnji putnik u osobnom automobilu poljskih registarskih oznaka, dok je vozač osobnog automobila zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, a dvoje je putnika zadobilo lake tjelesne ozljede.
Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu naložilo je provođenje daljnjih dokaznih radnji i izvida radi utvrđivanja svih okolnosti nastanka prometne nesreće.