Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu
Ispitan 29-godišnji osumnjičenik i predloženo određivanje istražnog zatvora

U Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu je, po primitku kaznene prijave Policijske uprave zadarske, provedena dokazna radnja ispitivanja hrvatskog državljanina (1990.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela, i to dva teška kaznena djela protiv spolne slobode u pokušaju iz članka 154. stavka 1. točke 2. u vezi članka 34. Kaznenog zakona, silovanja u pokušaju iz članka 153. stavka 1. u vezi članka 34. KZ/11 i kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz članka 118. stavka 1. KZ/11. (7. 10. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak u večernjim satima 5. listopada 2019., u cilju da zadovolji svoj spolni nagon, počinio prva navedena kaznena djela na štetu 93-godišnjakinje i 62-godišnjakinje, te da je potom fizički nasrnuo na muškarca kojeg je jedna od oštećenica uspjela pozvati u pomoć i udario ga šakom u predjelu glave i nogom u tijelo nanijevši mu tešku tjelesnu ozljedu.
Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članka 123. stavak 1. točke 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku).